2curex

Izbira prave terapije po diagnozi raka

Za zdravnike onkologe je iskanje pravega zdravljenja raka izziv. Čeprav so smernice za zdravljenje raka orodje za pomoč pri neposrednem zdravljenju številnih vrst raka, včasih te smernice ne uspejo. Kakšne so možnosti, če so bolniki neodzivni na začetno zdravljenje, imajo tipe tumorjev ali tumorje brez vzpostavljenega protokola ali trpijo za ponavljajočim se rakom? Čeprav ni namenjen nadomestitvi standarda oskrbe, je lahko test profiliranja odziva na zdravila dragocen pri prepoznavanju izbire zdravljenja, ki je bolj verjetno učinkovita pri vašem posameznem primeru raka.
Stopnja raka se nanaša na to, kako daleč se je razširil izven mesta, kjer se je prvič razvil. Stopnje se začnejo pri 0 in gredo do stopnje IV – višje kot je število, bolj je rak napredoval. Na primer, stopnja IV predstavlja metastatsko širjenje na druge organe.

Osnova zdravljenja je operacija. Bolniki z rakom, ki se ni razširil preko npr. debelega črevesa ali v bezgavke, na splošno ne potrebujejo nobene oblike zdravljenja ali radioterapije. Bolniki z napredovalo boleznijo pogosto potrebujejo predoperativno kemoterapijo, pooperativno kemoterapijo ali  kemoterapijo kot edino zdravljenje.

Priporočeni režimi kemoterapije so navedeni v mednarodnih smernicah. Za bolnike z npr. rakom debelega črevesa in danke sta najbolj razširjena zdravila fluorouracil (5-FU) in levcovorin. Dodatek irinotekana ali oksaliplatina izboljša učinkovitost zdravljenja na osnovi 5-FU, vendar pogosto za ceno stranskih učinkov. Monoklonska protitelesa, kot so cetuksimab, panitumumab in bevacizumab, se pogosto uporabljajo tudi pri običajnem dodajanju kemoterapije.


IndiTreat je bil prvotno razvit za kolorektalni karcinom (rak debelega črevesa) in pomaga zdravniku pri izbiri najučinkovitejše medicinske terapije za pacienta. Za izvedbo testa IndiTreat® se iz tumorja vzame majhen vzorec tkiva. Ta vzorec tkiva vsebuje žive tumorske celice in je postavljen v transportno posodo 2cureX in v 24 urah odpremljen s kurirsko službo oz. hitrim transportom v najbližji laboratorij 2cureX.

Iz tumorskega tkiva nastanejo tridimenzionalni mikrotumorji, sestavljeni iz približno 300 rakavih celic. 3D-mikrotumorji so razvrščeni kot občutljivi ali odporni na vsako razpoložljivo zdravilo, odvisno od tega, ali še naprej rastejo ali propadejo po dodatku zdravil. Klinične študije so dokumentirale, da je odziv mikrotumorjev na zdravljenje z zdravili v laboratoriju primerljiv z odzivom pacientovega tumorja, ne glede na to, ali je napoved odpornost ali občutljivost.

Pošljite povpraševanje

  • Laboratorijska oprema
  • Plastična kirurgija
  • Diagnostika
  • Drugo
Osebni podatki poslani v tem spletnem obrazcu ne bodo shranjeni v nobeno podatkovno zbirko, ampak bodo poslani zgolj na elektronski naslov podjetja Labormed d.o.o. in bodo uporabljeni izrecno in samo za namen obdelave predmeta zaradi katerega nas kontaktirate, potem pa bodo izbrisani. Osebni podatki ne bodo uporabljeni v nikakršne promocijske namene, ne bodo uporabljeni za nadaljnjo obdelavo in ne bodo posredovani tretji osebi.
Produkcija: Sloway spletne rešitve © Labormed d.o.o. 2016