Cytori

Povečanje ali rekonstrukcija dojke

Povečanje dojk ali rekonstrukcija dojke s sistemom Celution™  temelji na zadnjih medicinskih dognanjih, da človeško maščobno tkivo vsebuje neverjetno količino matičnih celic – celic, ki jih lahko ločimo s postopkom centrifugiranja.

Ta del postopka je plod znanosti. Umetniški del postopka pa se prične, ko kirurg z drobnimi rezi postopoma, korak za korakom, vnaša obogatene maščobne celice in tako ustvarja novo dojko. Kakšen je pravzaprav postopek?

1. korak Liposukcija

Rekonstrukcija dojke se običajno začne na predelu trebuha, in sicer z uporabo maščobnih celic, ki jih pridobimo z izsesavanjem oziroma liposukcijo. Vsaka od injekcij za liposukcijo zadrži približno 60 ml maščobnih celic, za kar je potrebno približno 5 minut. Za rekonstrukcijo dojke oziroma zapolnitev praznine, ki nastane po odstranitvi tumorja, potrebujemo približno 10 injekcij, kar povprečno znese okrog 360 ml maščobnega tkiva. Polovico pridobljenega tkiva porabimo za zapolnitev praznine, drugo polovico pa izoliramo za postopek izolacije matičnih in regenerativnih celic. Pri povprečnem povečanju dojk pa potrebujemo 800 ml izsesanega maščobnega tkiva. Volumen se lahko razlikuje, a ena od študij kaže, da 160 ml vbrizganega obogatenega maščobnega tkiva z matičnimi celicami zadostuje za povečanje dojke v povprečju za 4 cm (v smislu projekcije), kar pomeni 1,6 košarice.

2. korak Centrifugiranje

Izsesano maščobo vnesemo v zaprti sistem za obdelavo matičnih celic Celution. Maščobne celice »izperemo« z lastnimi encimi, kar razbije medcelično tkivo, ki celice drži skupaj. Zatem maščobne celice s centrifugiranjem ločimo od matičnih in regenerativnih celic in jih koncentriramo v celične pelete, ki jih nato izvlečemo iz sistema. Celične pelete dodamo nazaj v izsesane maščobne celice, s čimer dobimo tekočo suspenzijo z obogatenimi matičnimi in regenerativnimi celicami, ki je pripravljena za vbrizganje.

3. korak Injiciranje

S pomočjo posebne injekcije, imenovane »celični čopič« (Celbrush) kirurg s postopnim in z izredno kontroliranim vbrizgavanjem vnaša obogatene celice v predel dojke, bodisi na mestu lumpektomije (odstranitve tumorja) bodisi v celotni predel dojke, če gre za povečanje dojk ali korekcijo po opravljeni mastektomiji (odstranitvi dojke). Pri rekonstrukcijskih pacientkah konica injekcije Celbrush v zabrazgotinjeni predel naredi drobne vreznine, s čimer poškodovano tkivo spremeni v nekakšno biološko mrežno zanko. Injekcija Celbrush ob vsakokratnem kirurgovem premiku dozirnega navoja iztisne približno 0,5 ml obogatenega maščobnega tkiva. Postopek običajno traja nekaj ur, odvisno od primera. Iztisnjeno tkivo se po vbrizganju hitro poveže z obstoječim tkivom. V 48 urah nove celice prepredejo tudi nove kapilare in krvne žile, ki novonastalo tkivo oskrbujejo s kisikom in hranili. Mesto vbrizganja po postopku ni boleče na dotik, zato so pacientke odpuščene domov že isti dan.

Več informacij na www.me-dent.eu .

Pošljite povpraševanje

  • Laboratorijska oprema
  • Plastična kirurgija
  • Diagnostika
  • Drugo
Osebni podatki poslani v tem spletnem obrazcu ne bodo shranjeni v nobeno podatkovno zbirko, ampak bodo poslani zgolj na elektronski naslov podjetja Labormed d.o.o. in bodo uporabljeni izrecno in samo za namen obdelave predmeta zaradi katerega nas kontaktirate, potem pa bodo izbrisani. Osebni podatki ne bodo uporabljeni v nikakršne promocijske namene, ne bodo uporabljeni za nadaljnjo obdelavo in ne bodo posredovani tretji osebi.
Produkcija: Sloway spletne rešitve © Labormed d.o.o. 2016